Print Friendly, PDF & Email

MINI IGRARIJE -

(2-3 leta, skupaj s starši)

Mini igrarije so namenjene našim najmlajšim gibalčkom starim med 2 in 3 letih skupaj z odraslo osebo. To je obdobje temeljnega gibalnega razvoja. Gibalni programi, osvojeni v predšolskem obdobju, ostanejo trajno zapisani v gibalnem spominu otroka, ki pa otroku omogočajo lažje osvajanje novih gibalnih znanj v prihodnosti.

Gibanje temelji na igri, saj le-ta pomaga pri premagovanju ovir, omogoča realizacijo istih problemov, zagotavlja motivacijo za delo in s tem ustvarjamo pozitiven odnos do gibalnih dejavnosti.

V igri se upoštevajo pravila in sodelovanje, razvija se koordinacije, gibanje, uravnoteženost, moč, natančnost, hitrost pri pridobivanju tudi prstnih sposobnosti. Igra je tako zelo pomemben del otroštva prav zaradi nadaljnjega telesnega, gibalnega, spoznavnega, čustvenega in socialnega razvoja.

Vadba bo potekala enkrat tedensko 45 minut z aktivnim sodelovanjem staršev, oz. odrasle osebe. Izvajali bomo naravne oblike gibanja (hoja, tek, lazenje, plazenje, plezanje, meti, skoki, poskoki, valjanje, nošenje, odbijanje itd.)

Naučili različnih izrazov kot so: pod, nad, čez, ipd in jih izvedli z različnimi deli telesa, v različnih smereh, z različnimi hitrostmi v različnih pogojih. Vzpostavljali ravnotežje na mestu v gibanju s pomočjo različnih pripomočkov v orodjih. Ne bomo pozabili pa tudi na glasbo v ritmu.

Naj bo tvoj otrok tisti, ki se bo nasmejan in zadovoljno veselil odhoda v športno igralnico. 

OSNOVNE INFORMACIJE

  • program bo organiziran v prostorih INI-MINI;
  • 25 ur (1x tedensko po 45 min);
  • dan in ura (glej urnik);
  • med letom se prilagajamo šolskim počitnicam, točni datumi vadbe boste prejeli na začetku izvajanja programa;
  • možen tudi naknadni vpis med letom;
  • minimalno 6 parov (otrok + 1 starš), maksimalno 10 parov (otrok + 1 starš) v skupini;
  • vhodna vrata v prostore INI-MINI so odprta 5 min pred začetkom programa, med izvajanjem programa so zaradi varnosti zaprta, ponovno odpremo 5 min pred začetkom naslednjih programov;
  • za igro potrebujete udobno športno obleko, uporabljamo nedrseče nogavice / copate ali pa smo bosi.

CENIK

Št. obrokovMini igrarije (25 ur x 45min)Roki plačila
1x175 EURdo 15. septembra
2x91 EURdo 15. septembra, do 15. januarja
4x48 EURdo 15. septembra, do 15. oktobra,   do 15. januarja,  do 15. februarja

(Cene vključuje DDV)